mikrobiyota

Mikrobiyotada Güncel Gelişmeler Sempozyumu

22 Mart 2022

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu

0

Konuşmacı

0

Katılımcı

0

Gün

0

Program

Mikrobiyotada Güncel Gelişmeler Sempozyumu

Mikrobiyotada Güncel Gelişmeler

Son yıllarda önemi ortaya çıkmaya başlayan; başta kanser, alzheimer, obezite, otoimmün gibi çok sayıda hastalığın etyopatolojisinde rol oynadığı düşünülen mikrobiyotada gelinen güncel yaklaşımları değerlendirmek, beslenme ve mikrobiyota ilişkisinin önemini bir kez daha ortaya koymak ve disbiyozise neden olan doğru bilinen yanlışlara farklı bakış açıları sunmak amacıyla bu sempozyum programlanmıştır. Başlıca hedef kitlesi, eczacı, diyetisyen, tıp doktoru ve bu konuya ilgi duyan araştırmacılar, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşmaktadır.

Kurullar

  • Prof.Dr. Derya ÖZSAVCI

    Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Doç.Dr. Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR

    Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Prof.Dr. Hatice KÜBRA ELÇİOĞLU

    Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Prof.Dr. Gülden Zehra OMURTAG

    İstanbul Medipol Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Prof.Dr. Gülderen YANIKKAYA DEMİREL

    Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi TÜRKİYE, Türkiye

  • Prof.Dr. İlhan YAYLIM

    İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Türkiye

  • Doç.Dr. Esra TATAR

    Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Dr.Öğr.Üyesi Enver ÇIRACI

    Biruni Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Dr.Öğr.Üyesi Burçak GÜRBÜZ

    Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

  • Dr.Öğr.Üyesi Turgut ŞEKERLER

    Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

Etkinlik Konuları

Mikrobiyota ve Klinik Önemi

Mikrobiyota ve Beslenme İlişkisi

Diyetisyen Gözüyle Mikrobiyota

Davetli Konuşmacılar

Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR

Doç.Dr. Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR

Marmara Üniversitesi, Türkiye

İkinci Beyin: Mikrobiyota

Ayça KAYA

Uzm.Dr. Ayça KAYA

Türkiye

Obezite ve Mikrobiyota İlişkisi

Gülderen YANIKKAYA DEMİREL

Prof.Dr. Gülderen YANIKKAYA DEMİREL

Yeditepe Üniversitesi, Türkiye

Doğal ve Kazanılmış Bağışıklık İle Mikrobiyota İlişkisi

Semra TAMER LEVENT

Dr. Semra TAMER LEVENT

Biruni Laboratuvarları, İstanbul, Türkiye

Mikrobiyota ve Klinik Araştırmalar

Murat BAŞ

Prof.Dr. Murat BAŞ

Acıbadem Üniversitesi, Türkiye

Öbiyozis ve Disbiyozis

Enver ÇIRACI

Dr.Öğr.Üyesi Enver ÇIRACI

Biruni Üniversitesi, Türkiye

Nörodejeneratif Hastalıklar ve Mikrobiyota

Hülya KAYHAN

Uzman Eczacı Hülya KAYHAN

Art De Huile, Türkiye

Yeni Nesil ve Yerli İzolat (ata suşu) Probiyotikler Nasıl Fark Yaratacak

Pervin RAYAMAN

Dr.Öğr.Üyesi Pervin RAYAMAN

Marmara Üniversitesi, Türkiye

Geçmişten Günümüze Probiyotikler

Havva DAŞTAN

Dyt. Havva DAŞTAN

Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi TÜRKİYE, Türkiye

Diyetisyen Gözüyle Mikrobiyota

Rabia Ela ERTEM

Dyt. Rabia Ela ERTEM

Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

Diyetisyen Gözüyle Mikrobiyota

Aylin BOLAT

Dyt. Aylin BOLAT

Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

Diyetisyen Gözüyle Mikrobiyota

Sevil MENEKŞE

Dyt. Sevil MENEKŞE

Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Türkiye

Diyetisyen Gözüyle Mikrobiyota

Program

  • 09:30 - 10:00

    Kayıt (Çay Kahve İkramı)

    09:30-10:00   Açılış (Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı)   Doç.Dr.Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR (Sempozyum Eş Başkanı) Prof.Dr. Hatice KÜBRA ELÇİOĞLU (MÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı) Prof.Dr. Mustafa KURT (Marmara Üniversitesi Rektörü)

    -

  • 10:00 - 10:15

    Kahve Arası

    -

  • 10:15 - 12:30

    I. Oturum : Mikrobiyota ve Klinik Önemi

    Oturum Başkanları: Prof.Dr. Ayşen YARAT-Prof.Dr.Gülgün TINAZ  10:15-10:45 İkinci Beyin Mikrobiyota  Doç.Dr.Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR (Sempozyum Eş Başkanı)  10:45-11:15 Obezite ve Mikrobiyota İlişkisi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça KAYA   

    -

  • 11:15 - 11:30

    Kahve Arası

    -

  • 11:30 - 12:30

    I. Oturum Devamı

    11:30-12:00 Doğal ve Kazanılmış Bağışıklık İle Mikrobiyota İlişkisi Prof.Dr.Gülderen YANIKKAYA DEMİREL (Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi) 12:00-12:30 Mikrobiyota ve Klinik Araştırmalar Dr.Semra TAMER LEVENT (Biruni Laboratuvarları, İstanbul)        

    -

  • 12:30 - 13:45

    Öğle Yemeği

    -

  • 13:45 - 17:45

    II. Oturum: ''Mikrobiyota ve Beslenme İlişkisi''

    Oturum Başkanları: Prof.Dr. Derya ÖZSAVCI, Prof.Dr.Hatice KÜBRA ELÇİOĞLU   13:45-14:10 Voonka Kids Uydu Sempozyumu ''Mikrobiyotada Simbiyozun Gücü'' Prof.Dr. Murat BAŞ  (Acıbadem Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü) 14:15-14:45 Nörodejeneratif Hastalıklar ve Mikrobiyota Dr.Öğr.Üyesi Enver ÇIRACI(Biruni Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi) 14:15-15:15 Yeni Nesil ve Yerli İzolat (ata suşu) Probiyotikler Nasıl Fark Yaratacak Uzman Eczacı Hülya KAYHAN (Art de Huile Kurucusu)          

    -

  • 15:15 - 15:30

    Kahve Arası

    -

  • 15:30 - 16:30

    II. Oturum Devamı

    15:30-16:00 Öbiyozis ve Disbiyozis Prof.Dr. Murat BAŞ  (Acıbadem Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü) 16:00-16:30 Geçmişten Günümüze Probiyotikler Dr.Öğr.Üyesi Pervin RAYAMAN  (MÜ Eczacılık Fakültesi )  

    -

  • 16:30 - 16:45

    Kahve Arası

    -

  • 16:45 - 17:45

    III. Oturum: İnteraktif Oturum: Diyetisyen Gözüyle Mikrobiyota

    Oturum Başkanları: Prof.Dr.Derya ÖZSAVCI, Doç.Dr. Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR İnteraktif Oturum Konuşmacılar Dyt. Havva DAŞTAN Dyt. Rabia ELa ERTEM Dyt. Aylin BOLAT  Dyt. Sevil MENEKŞE 

    -

  • 17:45 - 18:00

    Teşekkür Konuşması ve Kapanış

    Prof.Dr.Derya ÖZSAVCI (Sempozyum Eş Başkanı)

    -

Önemli Tarihler

  • 22.03.2022

    Mikrobiyotada Güncel Gelişmeler

Katılım/Fiyat Bilgileri

0 / Kişi
  • Kayıt süresi dolmuştur.

İletişim Bilgileri

sempozyummikrobiyota@gmail.com

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya ABD M.Ü. Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Başıbüyük Yolu, 34854 4/A, Başıbüyük/İSTANBUL

İletişim Sorumlusu : Dr.Öğr.Üyesi Turgut ŞEKERLER